Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad laxfjäril med ugnsbakad paprika och tomat

Du behöver inte stå i köket en hel dag för att laga något gott. Den här halstrade laxfjärilen är både snabblagad och supergod. Tillsammans med de ugnsbakade tomaterna och paprikorna blir rätten en höjdare!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kärna ur paprikorna och skär varje paprika i 4 bitar. Lägg dem på en plåt eller ugnssäker form.
  3. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skär tomaterna i halvor och ringla över lite olivolja, strö på salt och peppar. Lägg tomaterna tillsammans med parikorna. Sätt in i ugnen ytterligare ca 5 minuter.
  5. Strö salt och peppar på fjärilskotletterna och stek i olja i ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera laxfjärilen med rostad potatis och ugnsbakade grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 4 tomater
  • 4 fjärilskotletter
  • rostad potatis till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 750 kJ / 180 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer