Hälsobröd

Betyg 1.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Hälsobröd

Robust och nyttigt matbröd bakat på rågmjöl och bakvetemjöl. I brödet har du härliga söta morötter och hasselnötter som ger ett spännande inslag. Hälsobrödet passar utmärkt både till frukost och till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Hälsobröd

Ingredienser

1 sats
5 dl  vatten
2 tsk  salt
3 msk  olja gärna hasselnötsolja
1   pkt jäst (á 50 g)
2   morötter (à ca 100 g)
100 g  hasselnötter
6 dl  grovt rågmjöl
8 dl  bakvetemjöl

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

det blir ett ganska platt, torrt och hårt bröd, men ändå gott..rekomenderar att man inte fryser det.. blir ganska konstigt vid upptining..

Malin

2005-03-04

Testa liknande recept

Julbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grova frallor med frukt och nötter
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juligt fröbröd
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga