Halloweenkakor

48
5
Halloweenkakor

Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Halloweenkakor

Ingredienser

Deg

4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör

Kristyr

2 dl florsocker
1/2 äggvita
några droppar citronsaft
hushållsfärg

Mörk kristyr

1/2 äggvita
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 - 1 1/2 tsk vatten

Dekorering

korinter blir fina ögon på fladdermusen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Mireille

2022-10-26

Gott!

Helene

2021-10-22

Fattar inte hur den mörka ska kunna bli kristyr! Bara torrt torrt torrt

Hanna

2020-10-13

Jag undrar hur länge kakorna går att förvara i rumstemperatur och om de går att frysa.

Redaktionen ICAse

2020-10-16

Hej Hanna! Kristyren på kakorna håller sig bra i minst 1 vecka i rumstemp eller så kan du frysa in kakorna utan dekoration och spritsa dem inför servering. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept

Påskschack-kaka
Giftbål
Snabb paskha
Kakmonster