Halloweenkakor
Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
undefined
Deg
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
Kristyr
2 dl florsocker
1/2 äggvita
några droppar citronsaft
hushållsfärg
Mörk kristyr
1/2 äggvita
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 - 1 1/2 tsk vatten
Dekorering
korinter blir fina ögon på fladdermusen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
225 grader gav vidbrända kakor och sura ungar. Gräddade resten av kakorna på lägre temperatur med ätbart resultat.
Mikaela
2024-10-22Gott!
Mireille
2022-10-26Fattar inte hur den mörka ska kunna bli kristyr! Bara torrt torrt torrt
Helene
2021-10-22