Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Halloweenkakor

Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
Kristyr
  • 2 dl florsocker
  • 1/2 äggvita
  • några droppar citronsaft
  • hushållsfärg
Mörk kristyr
  • 1/2 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 tsk vatten
Dekorering
  • korinter blir fina ögon på fladdermusen
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Hacka in smöret i mjölblandningen. Forma en deg. Låt degen vila kallt en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kavla ut degen på bakplåtspapper och ta ut kakor; antingen med mått eller på fri hand. Spöken är lätt att åstadkomma.
  4. Grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Kristyr: Blanda ingredienserna till kristyren eller den mörka. Dekorera efter egen fantasi och färdighet.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(35)