Halloweenkakor
Halloweenkakor är goda och uppskattade kakor till spökfesten eller andra högtider när man vill ha personliga kakor. Kakorna utformas efter tycke och smak och dekoreras därefter med den ljusa eller mörka kristyren.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
undefined
Deg
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
Kristyr
2 dl florsocker
1/2 äggvita
några droppar citronsaft
hushållsfärg
Mörk kristyr
1/2 äggvita
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 - 1 1/2 tsk vatten
Dekorering
korinter blir fina ögon på fladdermusen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott!
Mireille
2022-10-26Fattar inte hur den mörka ska kunna bli kristyr! Bara torrt torrt torrt
Helene
2021-10-22Jag undrar hur länge kakorna går att förvara i rumstemperatur och om de går att frysa.
Hanna
2020-10-13Hej Hanna! Kristyren på kakorna håller sig bra i minst 1 vecka i rumstemp eller så kan du frysa in kakorna utan dekoration och spritsa dem inför servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-16