UNDER 30 MIN | Enkel

Halloumi Nuggets med lime- och sesamdipp

Frasiga och krispiga Halloumi Nuggets serveras med en vitlöksdoftande dipp gjord på tahini och limesaft. Perfekt att servera som snacks eller en enkel förrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C, alt värm oljan till 180°C.
  2. Lime- och sesamdipp: Mortla ihop vitlök och salt i en stor mortel, tillsätt sedan övriga ingredienser och mortla till en slät sås.
  3. Värm nuggetsen i ugnen i ca 12–15 minuter, eller fritera i olja 3–5 minuter.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Fontana.

Ingredienser

Portioner: 4
Lime- och sesamdipp
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl tahini
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 1 förp halloumi nuggets (à 230 g)