Halloumi med rostade grönsaker

Betyg 4.3 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Halloumi med rostade grönsaker

Rostade grönsaker med halloumi och en enkel ajvardipp. Rosta morötter, potatis och rödlök och blanda med sallad och en balsamvinägrett. Toppa med halloumiosten och servera med sås gjord på ajvar och crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

En ugnsplåt fylld med rostade rotfrukter, toppad med halloumi och en liten skål med ajvardipp vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 - 5 morötter
3 rödlökar
1 msk olivolja
400 g halloumi eller grillost

Dressing

1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 förp rucola eller blandsallad (à 65 g)

Ajvardipp

1/2 - 1 dl ajvar relish (mild)
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Satte på grillen för att få färg på osten. Alltså lite längre tid i ugne. Mycket bra kommer att lagas flera gånger

    Pia

  • Riktigt hod

    Gun

  • Jättegod vegetarisk rätt som vi kommer göra fler gånger

    Maria

  • Mycket gott! Vi åt ruccolasallad med dressingen bredvid då resterande mat skulle i matlådor. Kommer tillagas flera gånger!

    Linda

  • Mmmm Gott ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ulf

  • Så god

    Caroline

  • MYCKET gott! Rekommenderas varmt. Vi hoppade över lökarna, men det funkade bra ändå. Instämmer med föregående om att det krävdes mer tid i ugnen än receptet anger. Serverade salladen vid sidan av istället för att blanda med potatisen, så håller det sig fräschare dagen efter. Använde mild ajvar och tycker det funkade bra. Kommer definitivt att laga igen.

    Maria

  • Jätte gott och uppskattades av hela familjen! Dock behövdes det längre tid i ugnen än vad det står i receptet.

    Anna

  • Jättegott recept, dock stämde tiden i ugnen inte alls. Vi fick lägga till 15 minuter till för att få färg och struktur på ingredienserna.

    Johan

  • Jättegott och fräscht

    Daniela

Näringsvärde per portion

Energi3069 KJ / 733 kCal
Fett38 g
Salt5.6 g
Kolhydrater62 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vitkål och paprikasallad
    Betyg 2.9 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ajvarmajonnäs
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad