Hallondessert med krämig topp

1
1
Hallondessert med krämig topp

En lättare dessert som passar idealiskt de middagar du vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig och fluffig crème fraicheröra.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Hallondessert med krämig topp

Ingredienser

4 portioner
200 g hallon (frysta går bra)
1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi

Till servering

1 förp crème fraiche (à 250 g)
rivet lime- eller citronskal

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Ann

2010-02-19

Enkel att göra och bra att man kan förbereda. Perfekt kombo med söt hallonsmak och syrlig creme fraiche. Tänk på att man får vispa creme fraichen ett tag för att den ska bli "fluffig".