Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hallondessert med krämig topp

En lättare dessert som passar idealiskt de middagar du vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig och fluffig crème fraicheröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela hallon i botten på 4 glas (för 4 port). Koka upp hallonsaft, vatten och gelésocker multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylen för att stelna.
  2. Vispa crème fraiche och toppa desserten vid servering. Smaksätt ev med rivet lime- eller citronskal.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g hallon (frysta går bra)
  • 1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gelésocker multi
Till servering
  • 1 förp crème fraiche (à 250 g)
  • rivet lime- eller citronskal
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer