Hallondessert med krämig topp

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Hallondessert med krämig topp

En lättare dessert som passar idealiskt de middagar du vill bjuda på något fräscht och fruktigt efter en mäktig huvudrätt. Nyplockade hallon sveps in i hallonsaft och gelésocker och toppas med en krämig och fluffig crème fraicheröra.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Hallondessert med krämig topp

Ingredienser

4 portioner
200 g hallon (frysta går bra)
1 dl outspädd, osockrad hallonsaft
1 dl vatten
1 dl gelésocker multi

Till servering

1 förp crème fraiche (à 250 g)
rivet lime- eller citronskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Enkel att göra och bra att man kan förbereda. Perfekt kombo med söt hallonsmak och syrlig creme fraiche. Tänk på att man får vispa creme fraichen ett tag för att den ska bli "fluffig".

    Ann

Testa liknande recept

  • Morfars grötdessert
    Betyg 3.4 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit sangria med hallon
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hallon- och paprikamarmelad till ost
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad