Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallon- och rosensaft

Vill du ha någon läskande dryck för att svalka dig en varm sommardag? Du ska du göra den här saften med söta hallon, socker och rosenvatten som kommer att ge dig en uppfriskande och härlig känsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg frysta hallon i en rostfri gryta. Häll på vatten. Koka ca 10 minuter.
  2. Häll massan i en silduk och låt stå och rinna i minst 30 minuter. Häll tillbaka saften i grytan och tillsätt socker.
  3. Låt sjuda ca 10 minuter. Skumma saften väl. Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft och smaka av med rosenvatten.
  4. Häll upp saften på varma, rena flaskor. Förslut. Förvara kallt.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kg frysta hallon
  • 6 dl vatten
  • 6 dl socker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 1/2 dl rosenvatten
Lägg till i inköpslistan