Hallon- och chokladmousse

Hallon och choklad är en oslagbar kombination, så även i denna hallon- och chokladmousse med färska bär som garnering. Moussen skapar du av vispgrädde, ägg och florsocker tillsammans med chokladen och hallonen, ett stort mums!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stDet var inte gott, blev inte så mycket hallon smak.
Lena
Väldans gott :9 Jag använde Fazers Mariannechoklad och det blev helt underbart med mintsmaken ;)
Karola
man kan göra om receptet så att den passar till allergi (mjölk) ta go-green grädde och ta hallon blåbär blandat. den blir inte lika söt då.
Monica
Rekommenderar att servera moussen till en exotisk fruktsallad med färsk ananas och kiwi. Fantastiskt gott och känns lite friskare!
Annelie
blanda också i en passionsfrukt i receptet, så blir det ännu godare!
Annelie
Jag skulle vilja tillägga att äggulorna måste vara rumstempererade för att det inte ska skära sig. Det är samma princip som majonnäs och vinägrett: alla ingredienser bör ha samma temperatur!
Anders
hjälp! ckokladen skar sig fast jag var såå försiktig....Hur gör man?!?!?!?
Erica
Jag kan svara dig Lina på din fråga. Anledningen till att det skar sig är förmodligen den att chokladen måste vara helt avsvalnad när man rör ner äggulorna, annars skär det sig. Försök igen med detta underbara recept. Lycka till!
Helene
Verkligen god efterrätt! Jag använde Marabou mjölkshoklad så jag fick den där underbara Marabou-smaken!
Linda
Supergott (kan ju inte bli annat med de ingredienserna), men vet inte om jag gjorde nåt fel för det blev mer Hallonmousse med choklad än tvärtom? Kanske slarvade mot slutet när allt ska blandas?
Eva