Hallon- och chokladmousse

Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Hallon- och chokladmousse

Hallon och choklad är en oslagbar kombination, så även i denna hallon- och chokladmousse med färska bär som garnering. Moussen skapar du av vispgrädde, ägg och florsocker tillsammans med chokladen och hallonen, ett stort mums!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Hallon- och chokladmousse

Ingredienser

4 portioner
1 dl hallon + hallon till garnering
2 - 2 1/2 msk florsocker
100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Det var inte gott, blev inte så mycket hallon smak.

    Lena

  • Väldans gott :9 Jag använde Fazers Mariannechoklad och det blev helt underbart med mintsmaken ;)

    Karola

  • man kan göra om receptet så att den passar till allergi (mjölk) ta go-green grädde och ta hallon blåbär blandat. den blir inte lika söt då.

    Monica

  • Rekommenderar att servera moussen till en exotisk fruktsallad med färsk ananas och kiwi. Fantastiskt gott och känns lite friskare!

    Annelie

  • blanda också i en passionsfrukt i receptet, så blir det ännu godare!

    Annelie

  • Jag skulle vilja tillägga att äggulorna måste vara rumstempererade för att det inte ska skära sig. Det är samma princip som majonnäs och vinägrett: alla ingredienser bör ha samma temperatur!

    Anders

  • hjälp! ckokladen skar sig fast jag var såå försiktig....Hur gör man?!?!?!?

    Erica

  • Jag kan svara dig Lina på din fråga. Anledningen till att det skar sig är förmodligen den att chokladen måste vara helt avsvalnad när man rör ner äggulorna, annars skär det sig. Försök igen med detta underbara recept. Lycka till!

    Helene

  • Verkligen god efterrätt! Jag använde Marabou mjölkshoklad så jag fick den där underbara Marabou-smaken!

    Linda

  • Supergott (kan ju inte bli annat med de ingredienserna), men vet inte om jag gjorde nåt fel för det blev mer Hallonmousse med choklad än tvärtom? Kanske slarvade mot slutet när allt ska blandas?

    Eva

Testa liknande recept

  • Fransk chokladmousse
    Betyg 4 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörk chokladmousse
    Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hallonmousse med rostad vit choklad
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad