Hallon- och äppelkaka

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Hallon- och äppelkaka

Denna äppelkaka är en härlig efterrätt som passar perfekt till stora sällskap. Börja med smuldegen och blanda sedan i de syrliga äpplena och de söta hallonen som kompletterar varandra perfekt! Servera gärna vaniljsås eller en skopa glass till kakan.

Hallon- och äppelkaka

Ingredienser

16 bitar

Smuldeg

1 dl vetemjöl
50 g mjukt smör eller margarin
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron

Botten

100 g mjukt smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Fyllning

2 äpplen
300 g frysta hallon

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Energi941 KJ / 225 kCal
Fett8.5 g
Kolhydrater33.4 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

Långpannekaka med hallon
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosrulle med hallon
Betyg 3.2 av 5.
211 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelmun med mandeltänder och hallontunga
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonsockerkaka
Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisurulltårta
Betyg 2.7 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga