Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hallon- och äppelkaka

Denna äppelkaka är en härlig efterrätt som passar perfekt till stora sällskap. Börja med smuldegen och blanda sedan i de syrliga äpplena och de söta hallonen som kompletterar varandra perfekt! Servera gärna vaniljsås eller en skopa glass till kakan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smuldeg: blanda mjöl, matfett, socker och finrivet citronskal till en smulig deg.
  3. Botten: rör matfett och socker poröst, vispa därefter i ägget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och mjölken till en slät smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten till ca 30x30 cm (för 16 bitar).
  4. Fyllning: skala och skär äpplena i små bitar. Fördela äppelbitarna och de frysta hallonen över smeten och avsluta med att strö över smuldegen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  6. Skär kakan i bitar när den svalnat.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

För alla

Kakan innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölken med havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
Smuldeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g mjukt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
Botten
  • 100 g mjukt smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
Fyllning
  • 2 äpplen
  • 300 g frysta hallon
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 941 kJ / 225 kCal