Hallon- och äppelkaka

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Hallon- och äppelkaka

Denna äppelkaka är en härlig efterrätt som passar perfekt till stora sällskap. Börja med smuldegen och blanda sedan i de syrliga äpplena och de söta hallonen som kompletterar varandra perfekt! Servera gärna vaniljsås eller en skopa glass till kakan.

Hallon- och äppelkaka

Ingredienser

16 bitar

Smuldeg

1 dl  vetemjöl
50 g  mjukt smör eller margarin
1 dl  strösocker
rivet skal av 1   citron

Botten

100 g  mjukt smör eller margarin
2 dl  strösocker
1   ägg
4 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  mjölk

Fyllning

2   äpplen
300 g  frysta hallon

För alla

Kakan innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölken med havre-, soja- eller risbaserat alternativ.

Gör så här

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi941 KJ / 225 kCal
Fett8.5 g
Kolhydrater33.4 g
Protein2.9 g

Testa liknande recept

Hallonrutor med kokos
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosrulle med hallon
Betyg 3.2 av 5.
211 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelmun med mandeltänder och hallontunga
Betyg 3.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonnytta- Juice med smak av hallon och morötter
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladformar med hallon
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga