Hallon- och äppelkaka
Denna äppelkaka är en härlig efterrätt som passar perfekt till stora sällskap. Börja med smuldegen och blanda sedan i de syrliga äpplena och de söta hallonen som kompletterar varandra perfekt! Servera gärna vaniljsås eller en skopa glass till kakan.
Ingredienser
16 bitar
Smuldeg
1 dl vetemjöl
50 g mjukt smör eller margarin
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
Botten
100 g mjukt smör eller margarin
2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
2 äpplen
300 g frysta hallon
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi941 KJ / 225 kCal
Fett8.5 g
Kolhydrater33.4 g
Protein2.9 g
Kommentarer