Hallon med chokladkräm

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Hallon med chokladkräm

En sofistikerad efterrätt som är riktigt snabb och enkel att göra. Smakerna av söta hallon och chokladkräm av yoghurt och mörk choklad gifter sig fint i munnen. Färgerna blir tjusiga ihop, servera gärna i flotta små skålar eller glas!

Hallon med chokladkräm

Ingredienser

4 portioner
250 g  frysta hallon
2 msk  strösocker
100 g  mörk choklad (70 %)
1 dl  matyoghurt (10 %)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd mjölkfri choklad vid behov. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfri choklad. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi876 KJ / 210 kCal
Fett9.5 g
Kolhydrater26.8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Tryfflar med mörk choklad och hallon
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladtårta med hallongrädde
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladmousse med glass
Betyg 2.8 av 5.
236 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marängbakelse med limekräm och frukt
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cranachan
Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga