Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Hallon med chokladkräm

En sofistikerad efterrätt som är riktigt snabb och enkel att göra. Smakerna av söta hallon och chokladkräm av yoghurt och mörk choklad gifter sig fint i munnen. Färgerna blir tjusiga ihop, servera gärna i flotta små skålar eller glas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen.
  2. Rör ihop hallonen med sockret.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Tag av från värmen och rör ihop med yoghurten.
  4. Servera hallonen med chokladkrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd mjölkfri choklad vid behov. Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfri choklad. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 876 kJ / 210 kCal