Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hällefilé med ingefära

Det här receptet på hällefilé med ingefära har delikata och förstklassiga smaker av bland annat ingefära, färskpressad apelsin, vinäger och soja. En rätt med utsökta smaker utöver det vanliga som är underbar att servera tillsammans med ris!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fiskfilén i 3-4 cm stora bitar. Salta fiskbitarna.
  2. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Skiva salladslöken tunt. Blanda vinäger, soja, socker och apelsinsaft.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en wok. Stek fisken hastigt under omrörning, bäst är att steka i 3-4 omgångar.
  4. Torka ur pannan och tillsätt mer olja. Lägg i ingefära och vårlök. Stek i några sekunder under omrörning. Tillsätt fiskbitarna och häll på såsen. Vänd runt. Servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g hällefilé
  • 1 tsk salt
  • 3 cm färsk ingefära
  • 4 salladslökar
  • olja till wokning/stekning
Woksås
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 3 msk vinäger t ex risvinäger
  • 3 msk soja
  • 1 tsk socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB