Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bäraladåb

Bäraladåb är en läcker och delikat bär- och gelédessert. En annorlunda och stilig efterrätt som dessutom går snabbt att tillaga och är mycket god att servera med flarn eller biscotti.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och gelésocker ca 1/2 minut. Låt svalna lite.
  2. Varva bären i portionsglas. Stick ner några myntablad. Skeda över geléet. Låt stå i kyl och stelna.
  3. Till servering: Servera med ett flarn eller biscotti till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på flarn- eller biscottiförpackningen. I övrig är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten
  • 2 dl gelésocker
  • valfria bär t ex jordgubbar, mango, hallon, blåbär
  • mynta
Till servering
  • biscotti eller flarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?