Gurk- och wasabimajonnäs

1
3
Gurk- och wasabimajonnäs

Hett tillbehör till grillad korv. Med sting av wasabi, rostade sesamfrön, krispig gurka och lök. Passar till vanlig grillkorv, kryddkorv eller kalkonkorv. Prova istället för bostongurka, gärna med bröd till.

Gurk- och wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1 gurka
1/2 tsk flingsalt
2 salladslökar
1 msk sesamfrö
1 msk wasabipasta
1 1/2 dl majonnäs

Till servering

kalkonkorv (grillkorv)
bröd
sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabi paste och kalkongrillkorven. I övrigt är rätten fri laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Linda

2015-03-17

Jag gjorde den (tack och lov) med sesamfrö, och det blev fantastiskt gott! Åt röran med kryddiga korvar.

Redaktionen

2015-03-17

Hej Linda! Du har helt rätt och vi ber om ursäkt för att vi skrev fel - det ska vara sesamfrö! (som vi nu uppdaterat till)

Linda

2015-03-12

Senapsfrö eller sesamfrö? Det är stor skillnad!

Näringsvärde per portion

Energi 3182 KJ / 763 kCal
Fett 593 g
Kolhydrater 358 g
Protein 202 g
Läs mer om näringsvärden