Gurk- och wasabimajonnäs
![Gurk- och wasabimajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63376/cf_259/gurk-_och_wasabimajonnas.jpg)
Hett tillbehör till grillad korv. Med sting av wasabi, rostade sesamfrön, krispig gurka och lök. Passar till vanlig grillkorv, kryddkorv eller kalkonkorv. Prova istället för bostongurka, gärna med bröd till.
![Gurk- och wasabimajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63376/cf_259/gurk-_och_wasabimajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gurka
1/2 tsk flingsalt
2 salladslökar
1 msk sesamfrö
1 msk wasabipasta
1 1/2 dl majonnäs
Till servering
kalkonkorv (grillkorv)
bröd
sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på wasabi paste och kalkongrillkorven. I övrigt är rätten fri laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3182 KJ / 763 kCal
Fett59.3 g
Kolhydrater35.8 g
Protein20.2 g
Kommentarer
Jag gjorde den (tack och lov) med sesamfrö, och det blev fantastiskt gott! Åt röran med kryddiga korvar.
Linda
2015-03-17Hej Linda! Du har helt rätt och vi ber om ursäkt för att vi skrev fel - det ska vara sesamfrö! (som vi nu uppdaterat till)
Redaktionen
2015-03-17Senapsfrö eller sesamfrö? Det är stor skillnad!
Linda
2015-03-12