Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurk- och wasabimajonnäs

Hett tillbehör till grillad korv. Med sting av wasabi, rostade sesamfrön, krispig gurka och lök. Passar till vanlig grillkorv, kryddkorv eller kalkonkorv. Prova istället för bostongurka, gärna med bröd till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Blanda gurktärningarna med saltet i ett durkslag. Låt gurkan salta ur ca 15 minuter.
  2. Ansa, skölj och strimla salladslöken fint. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna.
  3. Blanda gurka, salladslök, sesamfrö och wasabi med majonnäs.
  4. Till servering: Servera majonnäsen till grillad kalkongrillkorv, grillat bröd och sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabi paste och kalkongrillkorven. I övrigt är rätten fri laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 salladslökar
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 1/2 dl majonnäs
Till servering
  • kalkonkorv (grillkorv)
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3182 kJ / 763 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer