Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurkfrittata

Lyxig och fräsch variant på en klassisk omelett. Denna gurkfrittata är en omelett på ägg, gurka, svartpeppar och vitlök. Servera gurkfrittatan med en klick crème fraiche och rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv gurkan grovt på dubbelvikt hushållspapper. Vispa ihop ägg, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Rör i gurkan.
  2. Smält smöret i en mindre stekpanna. Häll i smeten och stek på svag värme tills den stelnat.
  3. Vänd omeletten med hjälp av ett lock och stek på andra sidan.
  4. Skär omeletten i bitar och servera den med en klick crème fraiche och rom. Oliver är också gott till.

För alla

Gurkfrittata är fri från gluten men innehåller ägg och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka (1 st motsvarar ca 500 g)
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
Till servering
  • 4 msk gräddfil eller lättcrème fraiche
  • 1 burk regnbågsrom eller stenbitsrom (à ca 50 g)
  • ev oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?