Guldbakelser

Betyg 1.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Guldbakelser

Ett delikat recept på guldbakelser som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den charmiga desserten av bland annat smör, mandelmassa, socker, kvarg, ägg, hjortron och grädde. Servera pajen till efterrätt på fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Guldbakelser

Ingredienser

14 st

Pajdeg

100 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten

Fyllning

100 g mandelmassa
75 g smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl kvarg vanilj
1 ägg
250 g hjortron

Sås

125 g hjortron
1 msk florsocker

Till servering

125 g hjortron
vispgrädde
ev citronmelissblad

Gör så här

00:30:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Hjortronconsommé med tillbehör
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varma hjortron
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hjortronkaka
    Betyg 3.4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad