Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Gul torskgryta

Gul torskgryta är en härlig och krämig fiskgryta med rotfrukter som får sin härliga och pigga färg från gurkmeja. Rätten tar inte lång tid att tillaga och är utomordentligt god att servera med kokt pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och strimla morötter och selleri. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Vispa samman vatten, grädde, mjöl och kryddor i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg i rotsakerna och sjud ca 5 min under lock.
  3. Stick ner fiskbitarna i grytan och sjud ytterligare tills fisken är vit och fast ca 5 min.
  4. Till servering: Servera fiskgrytan med kokt, gärna pressad potatis och skivade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 3 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • kokt- eller pressad potatis
  • skivade tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer