Gul paprikasoppa med knaprig pancetta
Bjuder du dina gäster på den här smakfulla och färgrika soppan kommer det att bli det godaste de ätit på länge. Gul paprika mixas med bland annat morot, selleri och citronjuice och förgylls med knaprig pancetta. En vinnande kombination!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 röd lök
1 morot
1 selleristjälk
olivolja till stekning
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
4 gula paprikor
4 potatisar
4 dl mjölk (3%)
1 citron
8 skivor pancetta eller bacon
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Saknar ett näringsvärde på rätten.
Cecilia
2022-09-29En mycket god soppa. Jag bjöd min tjejkompis på den idag och hon tyckte den var suveränt god. Baconet är grädden på moset....
Mari
2008-11-05Jättegod! Vårt lilla barnbarn, Wilma 5 år, som är ointresserad av mat, åt med god aptit tre portioner av den här soppan. Det betyder högsta poäng och har blivit en återkommande rätt hos oss. Alla vi bjudit vill ha receptet.
Gunnel
2008-10-11