Gul paprikasoppa med knaprig pancetta

14
4
Gul paprikasoppa med knaprig pancetta

Bjuder du dina gäster på den här smakfulla och färgrika soppan kommer det att bli det godaste de ätit på länge. Gul paprika mixas med bland annat morot, selleri och citronjuice och förgylls med knaprig pancetta. En vinnande kombination!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Gul paprikasoppa med knaprig pancetta

Ingredienser

4 portioner
1 röd lök
1 morot
1 selleristjälk
olivolja till stekning
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
4 gula paprikor
4 potatisar
4 dl mjölk (3%)
1 citron
8 skivor pancetta eller bacon
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölken med mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Cecilia

2022-09-29

Saknar ett näringsvärde på rätten.

Mari

2008-11-05

En mycket god soppa. Jag bjöd min tjejkompis på den idag och hon tyckte den var suveränt god. Baconet är grädden på moset....

Gunnel

2008-10-11

Jättegod! Vårt lilla barnbarn, Wilma 5 år, som är ointresserad av mat, åt med god aptit tre portioner av den här soppan. Det betyder högsta poäng och har blivit en återkommande rätt hos oss. Alla vi bjudit vill ha receptet.