Grov leverpastej

Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grov leverpastej

Ett mumsigt recept på grov leverpastej för dig som gillar utmaningar i köket. Du gör pastejen av bland annat lever, späck, fläskfärs, rödlök, mejram, ansjovis, mjöl, ägg och grädde. Extra gott med hemlagad pastej!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grov leverpastej

Ingredienser

10 bufféportioner
225 g lever (helst av kalv)
75 g späck
325 g fläskfärs
1 rödlök
smör till stekning
1 tsk mejram
1 tsk timjan
50 g ansjovis
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk ljus sirap
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hej Frank! Ett stekprov gör man för att kunna smaka på pastejen och stämma av kryddmängden. Om något känns för tamt kan man sedan krydda lite extra, innan pastejen tillagas klart i ugnen.

    Ica-köket

  • Jag förstår vad menas med en stekprov (5)

    Frank

  • Undrar om man ska ugnsbaka pastejen i vattenbad. De flesta recept på leverpastej tillagas ju så..

    Maria

Testa liknande recept

  • Ansjoviskringlor
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovispaj med salladslök
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad