Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk

Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gröt med bärkompott, yoghurt och skummad mjölk

Gröt kan vara allt annat än tråkigt – som denna gjord på havregryn och steel cut oats som toppas med en sötsyrlig bärkompott på hallon, vinbär och körsbär och äts med varm, skummad mjölk.  

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2024

En djuptallrik med gröt, kompott och vispad mjölk på en linneduk.

Ingredienser

4 portioner

Bärkompott

2 dl frysta hallon
2 dl frysta svarta vinbär
2 dl frysta urkärnade körsbär
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 citron (1 msk skal och 1 msk juice, för 4 port)

Gröt

3 dl mjölk eller havredryck (1,5 %)
6 dl vatten
1 tsk malen kardemumma
2 krm salt
2 1/2 dl steel cut oats
2 1/2 dl havregryn

Till servering

2 dl matyoghurt (10 %)
2 dl mjölk eller växtbaserad dryck
färsk timjan

Gör så här

00:10:00
00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Behövs ej sådär mycket socker! Blir gott med en mindre mängd

    Paulina

Testa liknande recept

  • Steel cut oats med äpple och kanel
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Steel cut overnight oats
    Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad gröt med mandel och honung
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad