Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grönsaksstänger med värmländsk dip

Grönsaksstänger med värmländsk dip är en trevlig aperitif att servera både till fest och på en vardag. Skär stjälkselleri, slanggurka, morötter och kålrot i stänger och servera med en dipsås av crème fraiche och hjortronsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj selleri och gurka. Skala morötter och kålrot. Skär grönsakerna i stänger och lägg på serveringsfat.
  2. Blanda crème fraiche och hjortronsylt i en skål. Servera som dipsås till grönsakerna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 20
  • 1 stjälkselleri
  • 1 slanggurka
  • 6 morötter (medelstora)
  • 1 kålrot
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl hjortronsylt
Lägg till i inköpslistan