Grönsaks- och getostdolmar

6
0
Grönsaks- och getostdolmar

Dessa grönsaks- och getostdolmar äter du med en smarrig vinägrett av machésallad, vitvinsvinäger, olja och örter. Blanda fyllningen och rulla ihop i spetskålsblad till mumsiga dolmar som får ugnsgratineras. Duka fram med vinägretten och sallad.

Grönsaks- och getostdolmar

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1/4 purjolök
1 morot
1/4 rotselleri
2 msk smör eller margarin
1 dl kokta korngryn
150 g getost
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
4 stora blad spetskål

Vinägrett

2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 knippe färska blandade örter
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Till servering

machésallad eller annan sallat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer