Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönsaks- och getostdolmar

Dessa grönsaks- och getostdolmar äter du med en smarrig vinägrett av machésallad, vitvinsvinäger, olja och örter. Blanda fyllningen och rulla ihop i spetskålsblad till mumsiga dolmar som får ugnsgratineras. Duka fram med vinägretten och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken och skölj purjolöken. Grovhacka lök och purjolök. Skala moroten och sellerin. Skär i små tärningar och koka i lättsaltat vatten i 4 min. Fräs grönsakerna i matfettet i en stekpanna.
  2. Tillsätt korngrynen och låt svalna. Smula ner getosten och blanda väl. Salta och peppra.
  3. Blanchera spetskålsbladen några min i lättsaltat vatten och kyl ner i isvatten. Torka dem väl. Fördela fyllningen och vik ihop till 4 dolmar (för 4 port). Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt formen ugnen på 200°C, 10 min.
  4. Vinägrett: Blanda vinägretten och slå över dolmarna. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1/4 purjolök
  • 1 morot
  • 1/4 rotselleri
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl kokta korngryn
  • 150 g getost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 4 stora blad spetskål
Vinägrett
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe färska blandade örter
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Till servering
  • machésallad eller annan sallat
Lägg till i inköpslistan