Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grön sallad

Ibland kan huvudrätten behöva en färgklick för att göra serveringen roligare. Ruccola, huvudsallad, solrosskott och ätbara blommor blandas och blir en oerhört vacker och välsmakande grön sallad och ett utmärkt tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ruccola, huvudsallad, solrosskott och ev ätliga blommor i en skål.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Ingen dressing till denna gröna sallad! Förbered gärna salladen dagen före genom att lägga den i en skål med kallt vatten och låta den stå svalt över natten. Det gör salladen krispig och fin. Låt den rinna av väl före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 krukor ruccolasallad
  • 1 huvudsallat
  • 5 dl solrosskott
  • ev ätbara blommor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 39 kJ / 9,3 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept