Grön fiskpudding | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön fiskpudding

En fenomenal och färgrik rätt där du blandar lax och räkor med persilja, dill och gräslök. En ljuvlig sås som innehåller mjöl, grädde och ägg binder ihop ingredienserna när de bakas i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär laxen/torsken och den rökta laxen i bitar. Hacka räkorna. Blanda detta med purjo, persilja, dill och gräslök.
  3. Sås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och sedan mjölken och grädden. Koka upp under omrörning. Låt puttra några minuter, rör så att såsen inte klumpar sig. Ta från värmen och vispa ner äggen, ett i taget. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner såsen i fisk- och grönsaksröran. Häll smeten i en låg, oval och smord form. Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kokt och urbenad lax eller torsk
  • 200 g rökt lax skuren i bitar
  • 150 g rensade räkor
  • 2 dl purjolök i tunna skivor, den gröna delen
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • smör till formen
Sås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 ägg
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan