Grön festärtsoppa med mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön festärtsoppa med mynta

Prova gärna detta festliga receptet på ärtsoppa som dina gäster säkerligen kommer att uppskatta. Denna mumsiga gröna festärtsoppa med mynta, purjolök, gröna ärter och vispgrädde tillagas på under en halvtimme.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och finstrimla purjolöken. Hetta upp smöret i en stor gryta och låt strimlorna mjukna däri.
  2. Häll i ärterna och låt fräsa med ett par minuter under omrörning. De får inte brännas vid.
  3. Häll på vinet och låt det koka in lite. Fyll på med hönsbuljong och låt soppan koka 5 minuter.
  4. Mixa soppan slät. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar. Strö i den finhackade myntan precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk smör
  • 20 cm purjolök
  • 600 g frysta gröna ärter (tinade)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l hönsbuljong (vatten + tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk finhackad färsk mynta eller torkad
Lägg till i inköpslistan