Grön festärtsoppa med mynta
Prova gärna detta festliga receptet på ärtsoppa som dina gäster säkerligen kommer att uppskatta. Denna mumsiga gröna festärtsoppa med mynta, purjolök, gröna ärter och vispgrädde tillagas på under en halvtimme.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
6 portioner
2 msk smör
20 cm purjolök
600 g frysta gröna ärtor (tinade)
1 dl vitt vin
1 l hönsbuljong (vatten + tärning)
2 dl vispgrädde
3 msk finhackad färsk mynta eller torkad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Istället för hönsbuljong på tärning tog jag Kycklingfond på flaska. Jag bifogade också en hackad lök och en finskuren morot vid kokningen av ärtorna. Jag vispade en del av grädden lite löst och "drog" ner den i soppan före serveringen. I gästernas åsyn hällde jag i ca 1 dl mousserande vin, så att soppan bubblade. Alla vid nyårsbordet blev förtjusta. Resultatet höjde den ursprungliga soppan till fem gafflar.
Gunilla elisabe
2003-01-06