Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crème Ninon

Den exklusiva soppan Crème Ninon baseras på gröna ärtor och vitt vin. Den här tjusiga soppan smaksatt med vitlök, gul lök och citronjuice får sina lena härliga konsistens av vispgrädde. Dekorera med yoghurt, fiskrom, krutonger och nyklippt gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs lök och grovhackade vitlöksklyftor i olivoljan 3-4 minuter eller tills löken mjuknat utan att det tar färg.
  2. Häll på vitt vin och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt buljongen och låt hastigt koka upp. Lägg ärterna i matberedaren med den varma buljongen och mixa slät i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt vispgrädde och ett par droppar citronjuice. Smaksätt med salt och peppar, mixa i ytterligare någon minut.
  4. Låt soppan svalna. Häll soppan i skålar. Ringla över lite naturell yoghurt och garnera med fiskrom, krutonger och gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 2 paket frysta gröna ärter (à 250 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • citronjuice
  • salt och peppar
Garnering
  • naturell yoghurt
  • fiskrom
  • krutonger
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?