Grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche

Här är en underbar, snabblagad och fyllig grön ärtsoppa med pepparrotsfraiche. Du serverar ärtsoppan med rökt lax och crème fraiche blandat med pepparrot. Du kan äta den goda soppan som fullständig måltid eller i mindre portion som förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stOm man serverar den som förrätt - hur dimensionera? Räcker fyra portioner till åtta? Liz
Lizelotte
Hej Lizelotte! Om du serverar soppan till 8 personer dom förrätt så blir det ungefär 1,5 dl per person vilket är lagom till en förrätt. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan man äta soppan kall eller varm ? Vilket smakar bäst ?
Ann-karin
Hej Ann-Karin! Jag skulle rekommendera att servera den varm! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket uppskattad förrätt. Jag ersatte pepparroten med en ostkräm gjord av riven västerbottenost och lite créme fraiche och behöll kallrökt lax. Blev riktigt gott.
Anna-cari
Jag gjorde med ägghalva eftersom jag tål inte lax och jag bakade rödbetsbröd till soppan.Det blev en riktig färgexplosion...
Andrea
Iaf MIN pepparrotsröra blev alldeles för STARK, men annars var den god!
Johanna
Använder grönsaksbuljong och dijonsenap istället samt kokosolja. Supergod och enkel att laga.
Marlis
Jättegott med lax och pepparrot. Enkel lyx 😋
Sigbrith
Vi serverade med lite creme fraiche och kokt ägg👌🏻
Victoria
Bra men pepparrot förstörde den goa soppan för oss. Utan nästa gång 👍
Susanne
Jätte god !!!
Ellika