Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillspjut och quinoasallad med rödbetor och feta

Ett underbart och rejält recept på grillspjut och quinoasallad med rödbetor och feta. Du gör en smakrik och nyttig sallad av quinoa, rödlök, rödbetor, russin och fetaost. Servera kött och sallad med en utsökt och krämig vitlöksdressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Quinoasallad: Koka quionan i buljongen i ca 20 minuter. Häll av och häll upp i en bunke.
  2. Skiva löken tunt och skär rödbetorna i klyftor. Smula fetaosten i stora bitar. Blanda allt till salladen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vitlöksdressing: Pressa vitlöken och blanda med yoghurten och honungen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla köttet över grå glöd eller medelvärme på gasolgrill i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 68 grader. Låt köttet vila innan det skärs upp.
  5. Servera köttet i skivor med salladen och dressingen. Toppa salladen med färsk rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g grillspjut av ytterfilé
Quinoasallad
  • 4 dl quinoa
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 rödlök
  • 6 färska kokta rödbetor
  • 1 dl gula russin
  • 200 g fetaost
  • salt och peppar
  • färsk rosmarin till garnering
Vitlöksdressing
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan