Grillat päron med grönmögelost och rostade valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillat päron med grönmögelost och rostade valnötter

Ett recept på ett delikat tillbehör med grillade päron, grönmögelost och rostade valnötter. Grillat päron med grönmögelost en lyxig och aptitlig rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladen väl. Plocka stora blad och låt dem rinna av på en handduk.
  2. Mosa osten med en gaffel och rör ner yoghurten. Krydda med lite kajennpeppar. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna om man inte har tillgång till en grill.
  3. Skär päronet i cm-tjocka skivor, gnid dem med lite olja och pudra lätt med florsocker. Gnid även in brödet i olja. Grilla det på båda sidor, salta och lägg åt sidan.
  4. Grilla päronet på båda sidor. Salta och peppra lätt.
  5. Arrangera salladen på tallrikar med päron, grillat bröd, rostade valnötter och ädelostkrämen ringlad runt.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 litet isbergssalladshuvud
  • 50 g kvibille ädelost
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 fast päron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk florsocker
  • 1 skiva vitt lantbröd
  • salt och peppar
  • 1 dl saltrostade valnötter
Lägg till i inköpslistan