Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillade laxfjärilar

Lätt och snabbt gör du dessa goda, grillade laxfjärilar till middag. Börja med att filéa din lax och gör sedan vackra fjärilar av laxbitar. Krydda laxen och stänk på olja före du grillar. Servera och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Filéa laxen. Börja strax bakom gälarna och skär utefter ryggraden. Låt skinnet sitta kvar. Skär bort benen som syns, de övriga tas med tång.
  2. Gör en laxfjäril på följande sätt: Först ett snitt ned till skinnet, sedan ett snitt rakt igenom. Vik ut till en fjäril.
  3. Salta och vitpeppra, stänk över olja och grilla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • mittbitar av färsk eller fryst lax (en tjock skiva ca 1½ cm per person)
  • salt
  • vitpeppar
  • olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer