Grillade kycklingspett (Kai Yang)
.jpg)
Riktigt goda marinerade kycklingspett får du om lagar till Kai Yang. Du marinerar spetten med en marinad av kokosmjölk, tomatpuré, farin, ingefära, soja, spiskummin, sweet chilisås, koriander och vitlök. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé (500 g filé eller 1 kg kycklingvingar)
Marinad:
2 msk tomatpuré
2 msk brun farin
1 msk finriven färsk ingefära
2 msk soja
1 tsk finmalen spiskummin
1 tsk finmalen torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
13 stKan tyvärr inte rekommendera detta,,, inget för gourmetläppar. Följde receptet och redan I marinaden så kom misstankarna...nåväl, det skall prövas....leta vidare, det finns bättre. ☝️
Kent
Bara ett tips: ”Gai Yaang” är en bättre transkribering till engelska. Eller ”Gajj Jaang” till svenska. :) //Språkpolisen
Henrik
Det här är världens godaste gryta! Jag steker på bitar av kycklingfiléer som sedan får koka läääänge i såsen, så köttet blir trådigt o smakerna fantastiska. Strax innan servering lägger jag i morotsslantar o brocollibuketter för att få färg o tuggmotstånd. Servera med basmatiris. Älskas av alla!
Sara
Fantastiskt gott! Jag hade även sesamfrö över. 👌🏼
Erika
Är jhu nästan inte en enda ingrediens som är korrekt ju.. katastrof att kalla det nått det inte är!
Christian
Jättegott med nudlar och på grillem wokade grönsaker
Daniel
Läste andra kommentarer, och håller helt med. Blev mycket uppskattat av både stora och små. Kan verkligen rekommenderas, mycket god marinad. Grillade på utegrill, och åt överblivna kalla dagen efter.
Rose-marie
Helt suveränt god marinad. Gjorde extra mycket och använde som sås till den grillade kycklingen.
Helena
När jag har haft så många matgäster att jag inte orkat göra kycklingspett till alla så har jag wokat kyckling, grönsaker och nudlar i stället och hällt marinaden över. Jättegott!
Birgitta
Suveräna spett som även kan serveras kalla eller ljumma som bufférätt, uppställda i ett stort glas (typ kaffe-latteglas) med överbliven sås i en vacker skål bredvid. Gott med en pastasallad till.
Susanna