Grillade fläskfiléspett med rostad sötpotatis och tomat- och mangosås

Gör enkla grillspett med fläskfilé och paprika som passar utmärkt med en spännande och exotisk sås gjord på bland annat kokosmjölk, lime, tomater och mango. Servera med rostad sötpotatis en härlig sommarkväll!

Ingredienser
4 portioner
Rostad sötpotatis
700 g sötpotatis
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
Tomat- och mangosås
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 tomater
1 msk tomatpuré
250 g djupfryst tärnad mango
400 ml kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
salt och svartpeppar
1 lime
Fläskfiléspett
600 g fläskfilé
2 gula paprikor
4 grillspett
salt och svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer