Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillade fläskfiléspett med rostad sötpotatis och tomat- och mangosås

Gör enkla grillspett med fläskfilé och paprika som passar utmärkt med en spännande och exotisk sås gjord på bland annat kokosmjölk, lime, tomater och mango. Servera med rostad sötpotatis en härlig sommarkväll!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Sötpotatis: Skölj och skär sötpotatisen i bitar 3x3 cm. Blanda bitarna med rapsolja, salt och peppar. Lägg sötpotatisen på en plåt, sätt mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Sås: Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i tärningar.
  4. Fräs löken och tomatpurén i rapsolja. Tillsätt tomater, mango, kokosmjölk och hönsbuljongtärningen. Koka sakta i 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  5. Spett: Skär fläskfilén i bitar, ca 2x2 cm. Dela, kärna ur och skär paprikan i lika stora bitar som fläskfilén.
  6. Varva kött och paprika på spetten, lika mycket av varje på varje spett.
  7. Grilla spetten på dryg medelvärme i 8-10 minuter, krydda med salt och peppar, vänd ofta.
  8. Servera spetten med sötpotatis, tomat- och mangosås samt sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad sötpotatis
  • 700 g sötpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
Tomat- och mangosås
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 250 g djupfryst tärnad mango
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 lime
Fläskfiléspett
  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula paprikor
  • 4 grillspett
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan