Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade blåmusslor med bondsallad

Grillade blåmusslor minner om både sommar och salta vatten. Borsta de stängda musslorna och grilla tills de öppnar sig. Smaksätt musslorna med vitlökssmör och servera med bröd och en fräsch och matig bondsallad med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Blanda senap, olja, vinäger, salt och peppar i en salladsskål. Skiva i potatisen. Vänd sedan i rödlök, gurka, tomat och färska örter. Vid servering vänds sköljd och riven romansallad ner i salladen.
  2. Dressing: Blanda pressad vitlök med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Borsta musslorna med en kraftig borste och kontrollera att de är väl slutna. Lägg musslorna på grillen och låt dem grilla tills de precis öppnar sig. Lägg då i en klick av vitlökssmöret och servera dem nygrillade med salladen, dressing och vitt osötat bröd.

För alla

Fri från ägg och gluten förutsatt att glutenfritt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, byt ut vitlökssmöret mot laktosfritt smör och smaksätt med vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör och smaksätt med vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse blåmusslor (à ca 1 kg)
  • 1 rulle vitlökssmör (à 50 g)
Bondsallad
  • 1 msk osötad senap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 kalla kokta potatisar
  • 1 strimlad rödlök
  • 10 cm grovt skuren gurka
  • 4 grovt skurna tomater
  • färsk ört (t ex basilika)
  • 1 huvud romansallad
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?