Grillade blåmusslor med bondsallad
Grillade blåmusslor minner om både sommar och salta vatten. Borsta de stängda musslorna och grilla tills de öppnar sig. Smaksätt musslorna med vitlökssmör och servera med bröd och en fräsch och matig bondsallad med potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 påse blåmusslor (à ca 1 kg)
1 rulle vitlökssmör (à 50 g)
Bondsallad
1 msk osötad senap
1/2 dl olivolja
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 kalla kokta potatisar
1 strimlad rödlök
10 cm grovt skuren gurka
4 grovt skurna tomater
färsk ört (t ex basilika)
1 huvud romansallad
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
För alla
Fri från ägg och gluten förutsatt att glutenfritt bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, byt ut vitlökssmöret mot laktosfritt smör och smaksätt med vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj ett mjölkproteinfritt smör och smaksätt med vitlök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer