Grillade blåmusslor med bondsallad
Grillade blåmusslor minner om både sommar och salta vatten. Borsta de stängda musslorna och grilla tills de öppnar sig. Smaksätt musslorna med vitlökssmör och servera med bröd och en fräsch och matig bondsallad med potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 påse blåmusslor (à ca 1 kg)
1 rulle vitlökssmör (à 50 g)
Bondsallad
1 msk osötad senap
1/2 dl olivolja
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 kalla kokta potatisar
1 strimlad rödlök
10 cm grovt skuren gurka
4 grovt skurna tomater
färsk ört (t ex basilika)
1 huvud romansallad
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer