Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad minutbiff med rostad majskolv

Den här biffen serveras med fantastiskt goda och välsmakande tillbehör! Vad sägs om ugnsrostad potatis, paprika och majskolv samt krämig rödlökssmetana med smaker av vinäger, socker och basilika?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostade grönsaker: Borsta och skölj potatisen. Dela den om den är stor.
  3. Dela och kärna ur paprikorna, skär dem och majsen i bitar.
  4. Blanda potatis, paprika och majskolvar med olivoljan, salta och peppra.
  5. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta ca 35 minuter. Vänd runt några gånger under rostningen.
  6. Rödlökssmetana: Skala och finhacka löken. Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in. Låt löken svalna av.
  7. Hacka basilikan, blanda den med smetana och lök. Smaka av med salt och peppar.
  8. Kött: Grilla eller stek minutbiffarna och krydda dem med salt och peppar.
  9. Servera biffarna med rostade grönsaker och rödlökssmetanan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade grönsaker
  • 1 kg sommarpotatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Rödlökssmetana
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl smetana
Kött
  • ca 600 g minutbiff
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2925 kJ / 699 kCal