Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad

Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad är en imponerande och mycket välsmakande måltid. Saftiga kycklingfiléer steks, eller grillas, i lite matfett och serveras tillsammans med nykokt ris och en festlig sallad av tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Passar både till fest och vardag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla löken. Hacka persiljan grovt.
  3. Blanda tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen mellan plastfolie och banka ut den med en liten kastrull.
  5. Grilla eller stek kycklingen i matfettet några minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja
  • 200 g grillad strimlad paprika
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1994 kJ / 477 kCal