Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad kyckling med sparrisomelett

Sparrisomelett med grillad kyckling och sköna grönsaker. Spännande omelett med zucchini, lök och paprika skuren i skivor blandas ner i äggsmeten och gräddas i ugnen. Kycklingfiléer grillade på spett kompletterar fint den smarriga måltiden.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Omelett: Skala de nedersta stjälkarna på sparrisen. Lägg ner den i kokande, lättsaltat vatten och koka i ca 2 minuter. Den frysta sparrisen behöver bara ett snabbt uppkok.
  3. Häll av och kyl sparrisen snabbt i kallt vatten. Låt sparrisen rinna av.
  4. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Dela och skiva zucchinin i halvmånar. Fräs detta i smör i några minuter.
  5. Skär sparrisen i 3 delar och vänd ner bland grönsakerna.
  6. Vispa ihop ägg och grädde. Grovhacka persiljan. Krydda.
  7. Smöra en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Häll i äggblandningen och grönsakerna. Grädda på mellersta falsen i ca 30 minuter eller tills den blivit fast.
  8. Ta ut omeletten, låt den svalna.
  9. Skär kycklingfilén i ca 2 cm tjocka strimlor och trä på spett. Krydda med salt och peppar, pensla lätt med olivolja och stek eller grilla dem i 4-5 minuter på varje sida.
  10. Skär upp omeletten i fyrkanter och arrangera dem i snygga högar på ett uppläggningsfat tillsammans med kycklingspetten och gärna en grönsallad.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
Sparrisomelett
  • 500 g färsk grön sparris eller fryst sparris (500 g färsk motsvarar 2 paket à 200 g fryst)
  • 1 stor gul paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten grön zucchini (eller gul)
  • smör till stekning
  • 6 ägg
  • 2 dl mellangrädde (27%)
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • spröd sallad
  • färdigköpt dressing
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?