Grillad asiatisk lax med ingefära och limehonung

Prova en grillad asiatisk lax med ingefära och limehonung. Laxfilé toppas med en dressing gjord på färsk ingefära, vitlök, lime och honung. Rätten är både söt, syrlig och het av ingefäran. Det går självklart bra att även tillaga laxen i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Gör så här
00:10:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 portioner inklusive limeklyftor.
Energi2715 KJ / 649 kCal
Fett42 g
Salt3.7 g
Kolhydrater17 g
Protein51 g
Kommentarer
Hade en bit kvar som jag åt kall på knäckebröd dagen efter. Om möjligt hade den blivit ännu godare då. Så nästa gång gör jag den nog dagen innan och serverar kall till en sallad.
Helén
2025-06-25Min glaze blev lite bäsk, tror vitlöken fick bryna för länge. Dock bara jag som märkte, familjen och gästerna tyckte det blev jättegott! Serverade med äggnudelsallad.
Maria
2025-06-06Supergod glaze, lät den koka ihop sig längre än 3 minuter tills den ”satte” sig. Sen lax på kolgrill o på denna glaze då och då under grillningen. Ihop med kokt potatis, hjortronsås och en ekad chardonnay till blev middagen grym :)
Elin
2025-05-31