Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Griljerad julskinka

Här har du ett enkelt och prima recept för att tillaga en perfekt griljerad julskinka. Allt du behöver är kokt rimmad skinka, ägg, senap, honung, potatismjöl, ströbröd och nejlikor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kokt, rimmad skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg den svålfria skinkan i en långpanna.
  3. Rör ihop äggula, senap, honung och potatismjöl.
  4. Pensla blandningen över skinkan. Strö över ströbrödet. Stick i kryddnejlikor till garnering.
  5. Ställ in skinkan i mitten av ugnen. Griljera den tills den fått färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.

För alla

Gör glutenfri: använd specialströbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: välj ströbröd utan mjölk.
Gör äggfri: ersätt äggulan med crème fraiche eller grädde. Välj äggfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat per port på 50 g färdig skinka/port.

Ingredienser

Portioner: 1 kokt, rimmad skinka
  • 1 kokt, rimmad julskinka à 4 kg
  • 1 äggula
  • 3 msk osötad senap
  • 1 msk honung
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3 msk ströbröd
  • hela kryddnejlikor och ev granatäpplekärnor att garnera med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 286 kJ / 68 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer