Gremoulatatorsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gremoulatatorsk

Gremolatatorsk är en ovanligt fräsch fiskrätt med torskfilé och gremolata, som serveras tillsammans med sötsyrlig tomatsallad och nykokt potatis. Ett underbart middagsrecept fyllt av både smak och färg!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Gremoulata: Skala vitlöksklyftorna, grovhacka dem och persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Mixa ihop alla ingredienserna.
  5. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen 10-12 minuter.
  6. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda dem med sockret. Krydda med salt och peppar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda dem med tomaterna. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen.
  7. Servera fisken med gremoulata, tomatsallad och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g potatis
Gremoulata
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Tomatsallad
  • 5 tomater
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2038 kJ / 486 kCal