Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

9
0
Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Receptet Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips ser mer avancerat ut än det är. Varje moment är enkelt att göra och det är lätt att lyckas. Kycklingfilén täcks med färsk doftande oregano, citron, olivolja, vitlök och de italienska smakerna förstärks med torkad parmaskinka och hyvlad pecorino. Tillsammans med primörsalladen blir det en riktig festmiddag.

Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Ingredienser

4 portioner

Parmachips

80 g lufttorkad skinka t.ex prosciutto

Primörsallad

1 knippe färsk lök
1 knippe morötter
2 msk olivolja
salt och peppar
65 g babyspenat

Oreganogremolata

1 citron
1 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja

Dressing

1 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 msk vatten
4 tunna kycklingfiléer , minutfilé
100 g pecorinoost

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2501 KJ / 598 kCal
Fett 34.4 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 32.2 g
Protein 37.6 g
Läs mer om näringsvärden