Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Receptet Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips ser mer avancerat ut än det är. Varje moment är enkelt att göra och det är lätt att lyckas. Kycklingfilén täcks med färsk doftande oregano, citron, olivolja, vitlök och de italienska smakerna förstärks med torkad parmaskinka och hyvlad pecorino. Tillsammans med primörsalladen blir det en riktig festmiddag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Parmachips: Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills de blir torra och hårda. Låt svalna.
  3. Primörsallad: Ansa löken och morötterna. Lägg dem i en ugnssäker form och vänd dem i olivoljan. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Oreganogremolata: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka oreganon. Skala och riv vitlöken. Blanda allt till gremolatan.
  5. Dressing: Hacka kaprisen och blanda den med resten av ingredienserna till dressingen.
  6. Vänd ner spenaten och dressingen med grönsakerna när de är klara.
  7. Grilla kycklingen ca 3 minuter på varje sida. Pensla på gremolatan mot slutet av grillningen.
  8. Till servering: Servera kycklingen med grönsakerna och färskpotatis. Toppa med parmachips och hyvlad pecorino.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Parmachips
  • 80 g lufttorkad skinka t.ex prosciutto
Primörsallad
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 knippe morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
Oreganogremolata
  • 1 citron
  • 1 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
Dressing
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk senap
  • 1 msk vatten
  • 4 tunna kycklingfiléer , minutfilé
  • 100 g pecorinoost
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 598 kCal