Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
0
Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Receptet Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips ser mer avancerat ut än det är. Varje moment är enkelt att göra och det är lätt att lyckas. Kycklingfilén täcks med färsk doftande oregano, citron, olivolja, vitlök och de italienska smakerna förstärks med torkad parmaskinka och hyvlad pecorino. Tillsammans med primörsalladen blir det en riktig festmiddag.

Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips

Ingredienser

4 portioner

Parmachips

80 g  lufttorkad skinka t.ex prosciutto

Primörsallad

1   knippe färsk lök
1   knippe morötter
2 msk  olivolja
salt och peppar
65 g  babyspenat

Oreganogremolata

1   citron
1   kruka oregano
1   vitlöksklyfta
4 msk  olivolja

Dressing

1 msk  kapris
1 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  senap
1 msk  vatten
4   tunna kycklingfiléer , minutfilé
100 g  pecorinoost

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett34.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater32.2 g
Protein37.6 g

Testa liknande recept

Piadina med ost och skinka
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Calzone med prosciutto cotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatpannkakor med prosciutto och svamp
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med tomatsås och prosciutto cotto
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga