Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips
Receptet Gremolatakyckling med primörsallad och parmachips ser mer avancerat ut än det är. Varje moment är enkelt att göra och det är lätt att lyckas. Kycklingfilén täcks med färsk doftande oregano, citron, olivolja, vitlök och de italienska smakerna förstärks med torkad parmaskinka och hyvlad pecorino. Tillsammans med primörsalladen blir det en riktig festmiddag.
Ingredienser
4 portioner
Parmachips
80 g lufttorkad skinka t.ex prosciutto
Primörsallad
1 knippe färsk lök
1 knippe morötter
2 msk olivolja
salt
peppar
65 g babyspenat
Oreganogremolata
1 citron
1 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
Dressing
1 msk kapris
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
1 msk vatten
4 tunna kycklingfiléer , minutfilé
100 g pecorinoost
Till servering
färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett34.4 g
Salt1.8 g
Kolhydrater32.2 g
Protein37.6 g
Kommentarer