Grekisk vegopytt i långpanna

Betyg 4.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Grekisk vegopytt i långpanna

En härlig grekisk vegetarisk pytt i panna med potatis, lök, paprika, marinad och fetaost som görs på en långpanna i ugn. Serveras tillsammans med en smarrig bönsallad med tomater och kalamataoliver, pitabröd och grekisk yoghurt. En underbar vegopytt för alla som älskar grekisk mat!

Stort fat med pytt, bönsallad och fetaost. Gräddfil och citronklyftor vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 röda lökar
2 gula eller röda paprikor
1 förp Greek Tray marinad från Farmers & Chefs (à 90 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)

Bönsallad

1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1 dl avrunna kalamataoliver
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Till Servering

1 citron
4 pitabröd
1/2 kruka basilika
2 dl grekisk yoghurt

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mycket gott! Gjorde en tzatziki till ... passade jättebra ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Catarina

  • Överraskande gott! Mycket smakrikt och mättande. Enkelt att tillreda. Hoppade över brödet.

    Anna-karin

  • Ny favorit! Så gott och lättlagat!!

    Elisabeth

Testa liknande recept

  • Oliv- och bönsallad
    Betyg 2.8 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bönsallad med grekiska biffar
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad