Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravad laxrulle fylld med senapssmakande potatissallad

Ultimat tilltugg! Frisk gravad lax fylls med en senapssmakande potatissallad gjord på bland annat potatis, crème fraiche, fransk senap och dill. Laxrullarna smälter i munnen och går enkelt och snabbt att förbereda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små fina tärningar. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Blanda samman crème fraiche, senap, socker, salt och peppar. Vänd försiktigt ner potatistärningarna, purjolök och dill.
  3. Fördela potatissalladen på laxskivorna och rulla ihop. Lägg laxrullarna på 4 assietter (för 4 port).
  4. Till servering: Servera med citronklyftor, salladsblad och ev med bröd, gärna rostat.

För alla

Fri från ägg och gluten, förutsatt att passande bröd används.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kokta, kalla potatisar
  • ca 10 cm purjolök
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 msk fransk senap
  • 1/2 msk senap
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk finklippt dill
  • 4 stora skivor gravad lax
Till servering
  • citronklyftor
  • salladsblad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan