UNDER 45 MIN | Medel

Gravad lax med dillstuvad potatis

Här kommer en rätt som verkligen osar sommar! Salta smaker, som kommer från laxen, passar utmärkt ihop med den krämiga snabbstuvade potatisen som blandats runt i en dressing gjord på bland annat dill, dijonsenap och citron. Ja du hör ju själv, låt sommarens smaker inta tallriken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk.
  2. Hacka dillen. Blanda dillen med fraichen, senap och olja. Krydda med salt och peppar. Smaka av med saft från citronen.
  3. Häll av potatisen och blanda den med dillsåsen.
  4. Skär salladen och gurkan i bitar.
  5. Servera gravlaxen med den stuvade potatisen och salladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre fraiche eller annan växtbaserad fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl havrebaserad fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 1 kruka sallad
  • 1 gurka
  • 350 g gravad lax

Näringsvärde
Per portion

Energi 1768 kJ / 423 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept