Gravad lax med dillstuvad potatis

13
0 Klimatsmart
Gravad lax med dillstuvad potatis

Här kommer en rätt som verkligen osar sommar! Salta smaker, som kommer från laxen, passar utmärkt ihop med den krämiga snabbstuvade potatisen som blandats runt i en dressing gjord på bland annat dill, dijonsenap och citron. Ja du hör ju själv, låt sommarens smaker inta tallriken!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2021

Gravad lax med dillstuvad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
förp färsk dill (à 20 g)
2 dl
havrebaserad fraiche
2 tsk
dijonsenap
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1/2
citron
1
kruka sallad
1
gurka
350 g
gravad lax

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havre fraiche eller annan växtbaserad fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1768 KJ / 423 kCal
Fett 21 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 35 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept