Gratinerade sardiner

På 30-talet blev konservburken populär i de svenska köken. I dåtidens kokböcker fanns många tips på hur man lagar mat på 15 minuter. Med några få ingredienser; sardiner, tomater, persilja och lagrad ost blir denna gratinerade förrätt precis så snabb och enkel att tillaga – och överraskande god!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett25 g
Salt2.99 g
Kolhydrater15 g
Protein19 g
Kommentarer
4 stSmakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
Smakade förvånansvärt gott! Serverade detta som förrätt och det var renskrapat på faten. Hittade dock inga skinn- och benfria sardiner vare sig på ICA eller ngn annan butik i en hyfsat stor stad, så det fick bli till att rensa själv. Tillagningstiden blev därför betydligt längre än 30 min.
Doris
Mycket gott! Eftersom jag lagade till mig själv tog jag endast en burk sardiner men behöll mängden i övriga ingredienser. Det gick också bra!
Lene