Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gratäng med stekt korv

Gratäng med stekt korv är en variant på klassisk potatisgratäng där potatisen får trängas med rotfrukter. Förutom potatis och grädde välkomnar vi palsternackor och morot till denna festmåltid. Tillaga i ugn och servera med stekt prinskorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisar, palsternackor och morötter. Skiva allt det gröna, gärna med hjälp av matberedarens skärskiva.
  2. Varva i en lätt smord ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren. Häll på grädde. Strö på riven ost. Ställ in i ugn 200°C, ca 40 minuter eller i mikrovågsugn på full effekt ca 15 minuter.
  3. Till servering: Servera med stekt prinskorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • salt och peppar
  • 3 dl mellangrädde
Till servering
  • 250 g prinskorv
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare