Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott

Betyg 4.7 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott

Grahamsgröt är en fiberrik gröt som görs på grahamsgryn och passar perfekt som start på dagen. Här smaksätts gröten med kardemumma, serveras med en blåbärskompott med chiafrön och toppas med hackad mandel och mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott

Ingredienser

2 portioner

Blåbärskompott

2 dl frysta blåbär
1 msk chiafrön
1 msk strösocker eller honung
2 krm vaniljpulver

Grahamsgröt

4 dl mjölk eller växtbaserad dryck
1 tsk mortlad kardemumma
1 krm salt
4 msk grahamsgryn

Till servering

1/2 dl hackad mandel
mjölk
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • God gröt! Till och med sambon som inte gillar gröt tyckte den var rätt trevlig.

    Maria

  • Mums så god gröt! Jag och tonårsdottern rekommenderar den varmt 😋🫐

    Kristina

  • Den här är sååå god! Känns lyxig

    Evelina

Testa liknande recept

Overnight oats med blåbär
Betyg 4.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Blåbärstrifle
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Over night rye med blåbär
Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Blåbärslatte
Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rårörda blåbär med chiafrön och kokos
Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Overnight oats med hallon- och rabarberkompott
Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad