Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott

Grahamsgröt är en fiberrik gröt som görs på grahamsgryn och passar perfekt som start på dagen. Här smaksätts gröten med kardemumma, serveras med en blåbärskompott med chiafrön och toppas med hackad mandel och mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
2 portioner
Blåbärskompott
2 dl frysta blåbär
1 msk chiafrön
1 msk strösocker eller honung
2 krm vaniljpulver
Grahamsgröt
4 dl mjölk eller växtbaserad dryck
1 tsk mortlad kardemumma
1 krm salt
4 msk grahamsgryn
Till servering
1/2 dl hackad mandel
mjölk
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stGod gröt! Till och med sambon som inte gillar gröt tyckte den var rätt trevlig.
Maria
Den här är sååå god! Känns lyxig
Evelina
Supergod! Perfekt till helgbrunchen
Hillevi
Riktigt god och mättande gröt! Funkade även på tonåringen en vardagsmorgon så det är ett bra betyg!
Marina