Gräddig kabanosspasta
Mums, en gräddig pasta - Ja tack! Här har vi en pasta gjord med kycklingkabanoss, kryddor och grädde. Och som serveras med krispiga haricots verts som också får stå för färgen i rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
2 1/2 dl vispgrädde
Att ha hemma
1 msk olja
1 tsk curry
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 746 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Följde andras råd och la till extra curry, chili, vitlök cornichones paprikapulver och kycklingbuljong. Till och med gubben som inte gillar kyckling tog flera portioner
Johanna
2021-06-24jätte gott, fick ärtor istället för bönorna men var medveten av det då det stod i veckobrevet. Blev jättegott! kryddade med chili även
Sofia
2021-06-24Däremot låg det frysta ärtor i påsen som inte ingår i receptet
Lars
2021-06-21