Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gräddig kabanosspasta

Mums, en gräddig pasta - Ja tack! Här har vi en pasta gjord med kycklingkabanoss, kryddor och grädde. Och som serveras med krispiga haricots verts som också får stå för färgen i rätten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bönorna.
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan och bönorna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i bönorna när det är 1 minut kvar på pastans koktid och låt koka upp igen och koka ytterligare 1 minut.
  4. Skär korven i slantar och stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med curryn och rör i grädden. Sjud ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med bönor och korvsåsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingkabanossen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna route)
  • 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g)
  • 2 förp kycklingkabanoss (à 270 g)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3112 kJ / 746 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer