Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Pannacotta på gräddfil är en lite smalare dessert än klassikern på grädde. Med vanilj och jordgubbar smaksätter du denna efterrätt som även får ett litet uns av vin (dessertvin) och hela pannacottan serverar du kall från kylskåpet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Ingredienser

8 portioner
6 dl gräddfil
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1 dl vin (santo eller liknande dessertvin)
ca 8 mandelskorpor
myntablad till garnering

Gör så här

00:05:00
00:10:00
03:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Superbt! En lite smalare variant som har en fin syrlighet.

Anders

2011-01-06

Testa liknande recept

Enkel chokladpannacotta
Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Yoghurtpannacotta med citrussallad
Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Daimpannacotta
Betyg 4.4 av 5.311 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mango- och yoghurtpannacotta
Betyg 4.1 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vaniljpanacotta med färska bär
Betyg 2.8 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dumlepannacotta
Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad