Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Pannacotta på gräddfil är en lite smalare dessert än klassikern på grädde. Med vanilj och jordgubbar smaksätter du denna efterrätt som även får ett litet uns av vin (dessertvin) och hela pannacottan serverar du kall från kylskåpet.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Gräddfilspannacotta med mandelskorpor och jordgubbar i vin santo

Ingredienser

8 portioner
6 dl gräddfil
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1 dl vin (santo eller liknande dessertvin)
ca 8 mandelskorpor
myntablad till garnering

Gör så här

00:05:00
00:10:00
03:00:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Superbt! En lite smalare variant som har en fin syrlighet.

    Anders

Testa liknande recept

  • Kryddyoghurtpannacotta
    Betyg 3.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakspannacotta
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel chokladpannacotta
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pannacotta med choklad och bär
    Betyg 3 av 5.418 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vaniljpanacotta med färska bär
    Betyg 2.8 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad