Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Godaste guacamolen

En underbart krämig guacamole i härligt klargrön färg, med touch av spiskummin och färsk koriander. Rörornas röra passar till mycket. En given succé på de flesta buffébord, och passar utmärkt till grytan Jazzig Chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och gröp ut köttet på mogna avokador. Mosa det i en skål.
  2. Blanda med finriven vitlöksklyfta, finhackad rödlök, finhackade tomater, finrivet skal av citron, färskpressad citronjuice, örtsalt, spiskummin, kajennpeppar och hackad färsk koriander.
  3. Servera gärna till chiligrytan Jazzig chili.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 mogna avokador
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finhackad rödlök
  • 3 finhackade tomater
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 497 kJ / 119 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept