Gnocchi i tomatsås med kallskuret
Är du också ett fan av gnocchi? Här serveras dem med en egengjord tomatsås gjord på passerade tomater, rivna morötter, lök och basilika. Till detta äts några skivor kallskuret, samt lite pepprig ruccola. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 tsk strösocker
1 dl vatten
ca 800 g potatisgnocchi
120 g salami milano
100 g serranoskinka
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 570 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tomatsåsen saknar salt. Kanske inte hade varit dumt att ha i lite peppar med.
Daniel
2021-10-25Tomatsåsen var okej men resten var inte det.
Petra
2019-10-07