UNDER 30 MIN | Enkel

Gnocchi i tomatsås med kallskuret

Är du också ett fan av gnocchi? Här serveras dem med en egengjord tomatsås gjord på passerade tomater, rivna morötter, lök och basilika. Till detta äts några skivor kallskuret, samt lite pepprig ruccola. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Skala och hacka löken. Riv morötterna på ett rivjärn. Hacka basilikan grovt.
  2. Fräs lök och morötter i oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fräs med tomatpurén någon minut.
  3. Tillsätt passerade tomater, socker, vatten och basilikan. Låt såsen sjuda ca 3 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer.
  4. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera gnocchin med tomatsås, chark och ruccola.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Smaka av såsen med lite rökt paprikapulver eller sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 förp färsk basilika (à 30 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • ca 800 g potatisgnocchi
  • 120 g salami milano
  • 100 g serranoskinka
  • 65 g ruccola

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 570 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept